Wild Cherry Cordwood

Натурална козметика и сапуни

Юлия и Румен Василеви преди години се прибират от гурбет от чужбина с децата си Алина, Райна и Калин и съзнателно избират природносъобразния начин на живот на село. Купуват имот в село Лопушня, недалеч от Годеч, за да могат сами да произвеждат храната си с една цел – да са възможно най самостоятелни и да възпитават децата да обичат и да уважават живота във всичките му форми.

Едно от нещата, които започва да развива Юлия е изработването на сапуни и козметика с натурални съставки с грижа за чувствителната кожа, щадящи природата. Началото е преди 8 години, когато една от дъщерите й като бебе започва да има проблем с кожата в следствие на праха за пране.

В изработването на сапуните и кремовете Юлия използва розова и зелена хума (каолин), млека (кокосово, краве, козе, дори магарешко), както и етерични масла от български производители – главно лавандула, арганово олио, чаено дърво, масло от кайсиеви ядки, активен въглен, хлорела, етерични масла от мента и босилек и др..

Сапуните и козметиката са 100 процента ръчно изработени, само с натурални съставки, етерични масла и млека от български производители, Изработва ги в свободното си време.

Yuliya Soap studio

Scroll to Top